Teror stupića na ulicama Zagreba nastavlja se i dalje

Bandićevi stupići u gradu Zagrebu

I poslije mnogobrojnih članaka o sumnjivim poslovima oko postavljanja stupića po gradskim ulicama tempo ugradnje ne pada dapače raste te ih je svakim danom sve više i više gdje treba i ne treba.

Zagrebačka gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem nastavlja s postavljanjem stupića nesmanjenim žestinom. Sada to prerasta u level opasno po život i imovinu građana. 

Jedan od primjera takvog postavljanja je onaj na Mostu Mladosti iz pravca juga odnosno Novog Zagreba. Postavljeno je cca stotinjak stupića na iscrtani dio prometnice koja se iz dva traka spaja u jedan. Kako na tom mjestu automobili dolaze s dva paralelna traka relativno velikim brzinama cca 90-100 km/h te se presvrstavaju u jedan, dosadašnja iscrtana zona predstavljala je spasonosnu zonu od cca stotinjak metara za slučaj potrebe prijeći preko nje i svrstati se ležerno u 'ljevak' jedne kolone kojom se ulazi na Most Mladosti. 

Kako su stupići oteli vozačima sigurnosnu zonu isprekidanih crta pojedini od njih sada mahnito koče ne bi li se zaustavili ispred njih. Osobito je zgodno kad kiša pada. Tragovi kočenja ispred stupića upućuju na opasnost koju oni ovdje predstavljaju. Tu je nespretnih vozačica, onih koji obavezno razgovaraju na telefon, onih koji kopaju nos, glupih, debila i sl. koji se sada uvijek iznenade: 'Joj stupići'. Tada počinje naglo kočenje i guranje u lijevo. Ovi iz lijeve trake tada također panično koče i nastaje kaos bezbroj puta dnevno. Dok stupića nije bilo takve se situacije nisu događale. Nisu bez veze neki drugi prijašnji prometni stručnjaci napravili zonu isprekidanih crta. Ona služi kao osigurač zona u kriznim situacijama gužve i koriste se u slučaju nužde za prelazak preko nje i izbjegavanja nasilnog guranja u lijevo i dovođenja u opasnost sebe i drugih i ne dolazi do bespotrebnih naglih kočenja i ugrožavanja prometa, vozača, putnika i imovine. Netko će poginuti a tada će biti kasno.

To je samo jedan u cijelom nizu takvih novih opasnih situacija koje su donijeli stupići koji se postavljaju samo u cilju što većeg broja i vjerovano što veće provizije gradskim tijelima.





P.S Zadnjih mjeseci pojavio se novi teror, zastave. Niču gradom ko gljive poslije kiše i to po dvije na svakom stupu. Grad sliči na Pjongjang. Izgleda da rođo iz zaseoka pokraj Tomislavgrada i njegov pobratim gradonačelnik opet rade dobar posa.